Feb. 10, 2013
Här kommer det recept på brownies jag pratat om ett antal gånger under senaste tiden, då jag har fått frågan mer än en gång! Ett riktigt bra recept!

Brownies med svarta bönor och banan
En burk svarta bönor
Två bananer
1,5 dl kakao (alt 1 dl kakao och 0,5 dl proteinpulver med chokladsmak)
Kokos, nötter, torkad frukt eller liknande för att piffa upp det lite extra - valfritt
Skölj de svarta bönorna i ett durkslag och mixa dem sedan tillsammans med bananerna till en så slät smet som möjligt. Stavmixer funkar, matberedare hade nog varit underbart. Blanda ner kakao (och ev proteinpulver) och rör tills det är jämnt fördelat. Vill du ha kokos, nötter eller annat i? Blanda i det nu.
Häll sedan i form (jag använder en "limpform" i teflon) eller på plåt cirka 10x15 cm. Ugnen ska vara på 170-75 grader och beroende på hur tjockt det blev behöver den vara inne i 15-20 minuter. Man märker.
Voilà! Färdigt!
I den kaka som jag och Lisa gjorde, den som också är på bilden, hade vi olika sorters nötter, torkad frukt och kokos. Mmm..!

Brownies med svarta bönor och banan
En burk svarta bönor
Två bananer
1,5 dl kakao (alt 1 dl kakao och 0,5 dl proteinpulver med chokladsmak)
Kokos, nötter, torkad frukt eller liknande för att piffa upp det lite extra - valfritt
Skölj de svarta bönorna i ett durkslag och mixa dem sedan tillsammans med bananerna till en så slät smet som möjligt. Stavmixer funkar, matberedare hade nog varit underbart. Blanda ner kakao (och ev proteinpulver) och rör tills det är jämnt fördelat. Vill du ha kokos, nötter eller annat i? Blanda i det nu.
Häll sedan i form (jag använder en "limpform" i teflon) eller på plåt cirka 10x15 cm. Ugnen ska vara på 170-75 grader och beroende på hur tjockt det blev behöver den vara inne i 15-20 minuter. Man märker.
Voilà! Färdigt!
I den kaka som jag och Lisa gjorde, den som också är på bilden, hade vi olika sorters nötter, torkad frukt och kokos. Mmm..!
Kommentarer
Trackback